2017 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları

ŞAMPİYON 1.5 ADANA !

Çukurova Üniversitesi öğrencileri tarafından 2013'te dizayn edilen, "1,5 Adana" isimli iki kişilik elektrikli otomobil, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'da birinci oldu. Elektromobil ve hidromobil kategorilerinde düzenlenen yarışa elektromobil kategorisinde 49 takım başvururken teknik kontrollerinden başarı ile geçen 31 takım yarışlara katılmaya hak kazandı.

21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Efficiency Challenge Electric Vehicle (Alternatif Enerjili Araç Yarışları) yarışlarına katılan Çukurova Elektromobil takımının ‘1.5 Adana’ isimli elektrikli aracı Türkiye’nin en verimli aracı oldu.

Görüntüsünün yanı sıra kenti simgeleyen ismiyle dikkati çeken araç, son olarak TÜBİTAK tarafından Ağustosta Kocaeli'de düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda "En az enerji harcayarak 30 tur atma" mücadelesinde, rakibi 31 aracı geçti. "1,5 Adana", 60 kilometreyi yaklaşık 65 kuruşluk enerji sarfiyatıyla aşarak birinci oldu.